Formálja cége gondolkodásmódját „Okospót” programunkkal, hogy járműve minden kilométeren plusz hasznot termeljen!

Legyen az szinte bármelyik gyártó terméke, az esetek döntő többségében a pótkocsik továbbfejleszthetőek. Az utólag is telepíthető rendszerek fejlesztése az elmúlt évtizedekben két irányba mozdult. Egyrészt növelik a jármű és a közlekedés biztonságát másrészt az üzemeltetési költségek csökkenésével a termelékenységet javítják.

 

Az első lépcső az ABS levegővel működő rendszerének továbbfejlesztése volt, az elektronikusan vezérelt fék (EBS) gyorsabban és hatékonyabban avatkozik be, továbbá lehetőséget ad például borulásgátló működtetésére. Ez manapság alapfelszerelés, a kiegészítő rendszerek a következő főbb funkciókkal rendelkeznek:

DATA Plusz

A pótkocsira szerelt kijelzőn megjeleníthetőek a legfontosabb tréler adatok (kilométer, tengelyterhelés, guminyomás, hibakódok stb.). Segítségével különböző funkciók aktiválhatóak, irányíthatóak (pld. bogie-vezérlés, szintezés).

TIRE Plusz

A rendszer folyamatosan ellenőrzi a kerekekben lévő nyomást, segít azt optimális értéken tartani. Az érték megjeleníthető pótkocsira szerelt és/vagy kabinba épített kijelzőn, műszerfalon.

AIR Plusz

Automatikusan működő, előre programozott szintszabályozás rakodásnál, adott sebességnél, nem optimálisan rakott pótkocsiknál.

SAT Plusz

Telematikai megoldás. A diszpécserek, a flottakezelők műholdon keresztül internetes portálon követhetik a szerelvényt, illetve SMS-ben vagy e-mail-ben kérhetnek figyelmeztetést a legfontosabb adatokról, eseményekről.

REV Plusz

Intelligens tolatórendszer. Fény és hangjelzéssel, illetve beavatkozással segíti a sofőr munkáját, megóvja a járművet a sérülésektől.

IMMO Plusz

Pótkocsi PIN kód beütése nélkül nem mozdítható.

  • Miért van szükség fejlesztésre, a gyártók miért nem építik be az újba?

    Ennek oka, hogy új jármű eladásánál a gyártók a felhasználó igényei alapján az ár/értékben legkedvezőbb megoldást próbálják ajánlani az ügyfélnek. Többnyire árérzékeny hozzáállásra vannak felkészülve, funkcionális, műszaki szempontból közelítik meg a járművet. Felelősségük a megbízható, tartós kivitel előállítására korlátozódik, a flottakezelésben kevésbé jártasak. Nem kalkulálnak tulajdonosi szemlélettel, az üzemeltetési költségeknek és ezek pontos forrásának figyelembe vétele nem elsődleges. Pedig ezek a rendszerek minden kilométeren hasznot termelnek!

Érdeklődés

Az alábbi mezők kitöltésével személyre szabott információval tudjuk segíteni járműve hatékonyabb üzemeltetésében. Kérjük, küldje el nekünk adatait, kollégánk 1 munkanapon belül felkeresi Önt.

© Minden jog fenntartva 2016 Vállalási Szabályzat by www.fehertruck.hu