A gondos, megfelelő műszaki szemléletmóddal rendelkező tulajdonos vagy döntéshozó szemében a műszaki vizsga nem egy szükséges rossz, hanem egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy folyamatos fuvarfeladatok mellet is legalább egyszer egy évben átfogó képet kapjon a jármű állapotáról. Pontos, műszeres állapotfelméréssel és a feltárt problémák elhárításával nagy valószínűséggel elkerülhetők az extra, nem várt kiadások, károk. Továbbá csökkenhet a műszaki kockázat, a balesetek, illetve a büntetések bekövetkezésének esélye, a jármű megbízhatóan, biztonságosan vesz részt a forgalomban.

.

Tudástár

  • Az állapotfelmérés során mit vizsgálnak?

    Alapnak tekinthető azon szemrevételezéses vizsgálatok, mérések elvégzése, amely eredményének és azt ezt követő javításoknak köszönhetően a jármű megfelel a vizsgakövetelményeknek. Ezen túl rendszerünkben még két további szint létezik, ezek már lefedik a gazdaságos és megbízható üzemeltetésre vonatkozó vizsgálatokat is.

    .

  • Elegendő az évi egy átvizsgálás?

    A legnagyobb tengely és járműgyártók előírása alapján normál használat (nemzetközi/EU) esetén előírt/ajánlott a fél éves átvizsgálás, karbantartás. Tapasztalataink azt mutatják, hogy betartva ezt az időkorlátot jelentősen nő a megbízhatóság, csökken az állásidő. Az időben fel nem ismert hibák később lényegesen magasabb kiadást jelenthetnek a tulajdonosnak.

    .

allapot1
allapot3
allapot2
© Minden jog fenntartva 2016 Vállalási Szabályzat by www.fehertruck.hu